Jdi na obsah Jdi na menu
 


3D tisk v naší škole

10. 11. 2022

Vážení rodiče,

dovoluji si Vám sdělit, že naše škola se úspěšně přihlásila do projektu, který vyhlásil český výrobce 3D tiskáren. Jedná se o akci, kdy škola na základě žádosti a přednesení představy o smyslu využití 3D tisku pro výuku obdrží v první fázi 3D tiskárnu do tříměsíční zápůjčky. Pokud je navržený projekt úspěšný, pak zůstane tiskárna v majetku školy i po ukončení výpůjční lhůty. Více na https://proskoly.prusa3d.cz/

Téma projektu, ktarý jsme navrhli je návrh vybavení domu, bytu, pokoje v měřítku 1:20. Prostřednictvím volně přístupného programu Tinkercad žáci předloží návrh jednotlivých částí bytového vybavení a po schválení je následně vytiskneme na dodané tiskárně. Využití pro výuku i pro zábavu mladších dětí je zřejmé.

Zde je odkaz na Tinkercad, kde si děti mohou vyzkoušet svoje první 3D modelování. www.tinkercad.com

Při zadávání přihlašovacích údajů bude možná potřeba asistence rodičů.

Můžete se připojit i k virtuální třídě Tinkercadu, její ID je https://www.tinkercad.com/joinclass/IRBX7Z7GEA6C

Moje představa se týká prozatím zapojení 4. a 5. ročníku. Ostatní děti se budou později podílet na vlastní realizaci vybavení pokojíčků, vytvoří vlastní návrhy z vytištěných 3D modelů.

Vyzkoušet program si může i žák nižšího ročníku, program však vyžaduje dobré znalosti nejen výpočetní techniky, ale i představivosti, žák ještě navíc musí umět samostatně převádět jednotky do měřítka 1:20.

Mgr. Martin Černý