Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olympiáda - den pátý

7. 6. 2024

Poslední den olympiády! Na programu královna sportů! A slavnostní zakončení!

To to uteklo, před pár dny děti slavnostně nastupovaly při slavnostním zahájení, dnes už se rozdělí poslední sady medailí v atletice, svěsí se olympijská vlajka a děti budou vzpomínat na sportovní týden plný úžasných sportovních zážitků.

V atletice se naši borci neztratili - k deseti olympijským medailím přidali hned další čtyři -14 medailí pro toušeňskou školu!!! 

Jana Freudlová se v mladších dívkách neztratila a vybojovala hned dvě stříbra, a to ve skoku dalekém a ve sprintu na 50 m.

 

07bde259-e7a5-473b-9495-9a126674aaf4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V kategorii chlapců 4. - 5. třídy se ve veliké konkurenci neztratili Max Kain, který si odnesl stříbro v hodu míčkem, David Nožíř zakončil toušeňskou olympijskou žeň ziskem bronzu ve skoku dalekém.

 

33a119d1-9cdf-4fe4-8bd5-8064c07419b2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Při nástupu na slavnostní zakončení šli už všichni sportovci ne odděleně po školách, ale společně dohromady. 

Soutěží se zúčastnilo téměř 2 300 sportovců z 11 škol při 3 200 startech, bylo rozdáno 109 sad olympijských medailí v 15 sportech.

V celkovém zisku olympijských bodů v součtu všech škol 1. stupně jsme skončili na vynikajícím 5. místě, porazili jsme i školy s mnohonásobně větším počtem tříd 1. stupně.

V soutěži mělo 8 škol zastoupeny oba dva stupně, dvě gymnázia pouze 2. stupeň a toušeňská škola měla jen 1. stupeň, a přes to jsme v celkovém součtu olympijských bodů za oba dva stupně skončili sedmí!!! 

Za naší školu sportovalo 48 dětí, 31 z nich získalo olympijskou medaili.

Milí malí školáci, byli jste skvělí, děkujeme vám za úžasný týden plný emocí a husí kůže. Veliké poděkování patří též tělocvikářce Lucce Kainové, která nejenom v hodinách TV vytipovala budoucí olympioniky a sestavila soupisky, ale přidávala odpolední hodiny tréninků, aby se v kolektivních sportech děti ještě více sehrály. Děkuji i Lence Dušákové za to, že s dětmi po boku Lucky strávila na sportovištích celý týden a byla jim velkou oporou. A nemenší dík patří i Ivaně Studničkové, že zařídila tu bohužel pro většinu neviditelnou logistickou práci - kdo kdy má kde být, kdy se odjíždí a přijíždí, po večerech prala a žehlila trika na další soutěžní den...

No a svůj podíl na úspěchu mají i ti, co zůstávali ve škole a "museli se učit" - měli přehled o aktuálním dění na sportovištích a svým spolužákům posílali videozdravice.

A když už jsem v tom děkování, tak úpravy a popisky fotek má na svědomí členka školské rady Lucka Nožířová!

Sportem žila celá škola, děti to semklo zase o něco víc a doufáme, že to všechny bude motivovat k pohybu, protože sportovat je nejenom zdravé, jak se pořád říká, ale jak bylo celý týden vidět, tak i zábavné!

Kompletní výsledky a fotky najdete na: www.mddmcelakovice.cz/doh

Daniela Švejdová